Коледж – територія здоров`я

Коледж – територія здоров`я

«Потрібно щоб до фізичних вправ долучалася кожна людина. Без цього неможливі ніякі розмови про здоровий спосіб життя» © М.Алмосов


Кафедра фізичного виховання протягом багатьох років працює за напрямками здоров`язберігаючого середовища. В 2012 році викладачами фізичного виховання була розроблена програма «Коледж – територія здоров’я». Вона передбачала наступні напрямки: медична діагностика; пропаганда здорового способу життя; профілактика травматизму; активний корисний відпочинок; спеціальні медичні групи; спортивні секції; дослідження стану здоров’я студентів та викладачів; удосконалення матеріально-технічної бази; начально-методична робота. За останні роки, визначаючи напрямки, вдосконалювали спортивно-масову та оздоровчу роботу, приймали інноваційні методи в навчально-виховному процесі. До спортивної роботи в коледжі, а це – спортивні секції, туристичні походи, спортивні свята, змагання, Дні здоров’я, залучені всі студенти закладу. yes

Матеріально-технічна база складається з двох спортивних залів. На першому поверсі – ігровий зал, який дозволяє одночасно розмістити дві групи студентів. На заняттях з фізичного виховання студенти забезпечені спортивним інвентарем, комп’ютерною та відео апаратурою, музичним супроводом, що допомагає покращенню емоційного фону на заняттях.

На п’ятому поверсі розташований тренажерний зал, який призначений для виконання розділу робочої програми – «Атлетична гімнастика». Зал розрахований для студентів однієї групи, обладнаний тренажерами для всіх груп м’язів. Має наявність роздягалень з душовими кабінами.

Навчально-методична робота кафедри забезпечена навчально-методичними комплексами для практичних та самостійних робіт. Розроблені учбові програми з урахуванням діагнозів студентів (основна, підготовча, спеціальна медичні групи). Для підтримки і поліпшення здоров’я на заняттях використовуються інноваційні методики викладання: дихальна гімнастика за Стрельніковою та Бутейко; проба Руф`е, де кожен студент сам визначає рівень своєї фізичної підготовки; методика Амосова для поліпшення стану хребта; йога та ішні. Працюють секції з волейболу, футболу, баскетболу, аеробіки, атлетичної гімнастики, легкої атлетики, шашок-шахів, настільного тенісу в яких займаються приблизно 300 студентів. Студенти нашого коледжу щорічно беруть участь у змаганнях з різних видів спорту. Всі вони забезпечені єдиною спортивної формою, костюмами з логотипом «Запорізький медичний коледж» та професійним інвентарем. Сьогодні за спортивні досягнення наш заклад прикрашає велика кількість грамот, дипломів та медалей за участь студентів в різноманітних міських, обласних і всеукраїнських змаганнях.