Молода, тендітна українка, колишня випускниця КЗ "ЗМФК" ЗОР. Одна з тих, хто мав би радіти восьмому березня. Але зараз старша медична сестра операційного блоку 5-тої міської лікарні Ольга Сметана думками – на фронті, разом із захисниками. З початком війни дівчина працює у посиленому режимі. Як і колеги, вона сортує речі, котрі жителі міста приносять до лікарні. І звичайно ж, слідкує за тим, аби необхідні для термінової операції матеріали були на місці та в належному стані.
Далі інструменти переносять у стерилізаційну. Там їх обробляють під високим тиском. Перед операцією сама сестра має продезінфікувати руки. Далі – одягає рукавички, халат і можна заходити до безпосередньо операційної. На цей стіл викладаються усі інструменти, необхідні для операції. Нині у стінах лікарні лікують і поранених військових. Пані Ольга – завжди знаходиться на “бойовому” посту і готова надати допомогу кожному пацієнту.
Пані Ольга, як і тисячі українок та українців, має до святкової дати єдине бажання – перемога та мирне небо над головою. Ось так свято 8 березня цьогоріч стало унікальним для України.


Відеорепортаж


 

Від administrator